Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Espel

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Espel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Espel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EspelHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Espel

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of strepen op de ramen? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Noordoostpolder zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Espel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Espel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Espel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Espel heeft een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Espel

De waterhardheid van het drinkwater in Espel is om en nabij de 7.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-espel-8311

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Culligan Global Cabinet
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Espel minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Espel.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot meer dan €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1750 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Espel.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €125 p/jaar
InstallatiekostenRond de €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Espel?
De waterhardheid in Espel is doorgaans 7.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Flevoland ligt op 7.87 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lager energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Espel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie