Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerde

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 2.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Heerde zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 2.20 dH in Heerde.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HeerdeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Heerde

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en veel schoonmaakwerk? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Heerde werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Heerde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heerde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Heerde. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Heerde kent een waterhardheid van 2.20. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heerde

De waterhardheid van het water in Heerde bedraagt circa 2.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heerde-8181

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Kinetico Essential 8
 • Erie Slimline Eco8
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heerde verlaag je de dH waarde van 2.20 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heerde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840, excl. installatie. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Heerde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en gratis vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Zout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €150 per beurt
MontageV.a €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Heerde?
De waterhardheid in Heerde is circa 2.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heerde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie