Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heers

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Heers zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,72 dH in Heers.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €315 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HeersZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Heers

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat mensen nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Heers zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Heers was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heers?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Heers. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heers heeft een waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energiekosten, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heers

De waterhardheid van het drinkwater in Heers bedraagt ongeveer 20,72 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-heers-3870

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft Duo
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Bayard Tenera 28
 • Delta Garona

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heers minimaliseer je de dH waarde van 20,72 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heers.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €1975 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Heers.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €85 per jaar
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Heers?
De waterhardheid in Heers is plus minus 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, fris kraanwater, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heers.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie