Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bovelingen

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bovelingen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,72 dH in Bovelingen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BovelingenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bovelingen

Wil jij ook af van een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Heers opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Bovelingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bovelingen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bovelingen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bovelingen ontvangt een waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Bovelingen

De waterhardheid van het leidingwater in Bovelingen is ongeveer 20,72 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bovelingen-3870

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bovelingen reduceert je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bovelingen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €780, excl. installatie. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2100 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Bovelingen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen snel experts, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Elektrische waterontharderCirca €1170
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €125 per 12 maanden
MontageV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Bovelingen?
De waterhardheid in Bovelingen ligt op 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bovelingen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie