Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Batsheers

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Batsheers resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,72 dH in Batsheers.
 • Dit is de oorsprong van situaties als strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BatsheersWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Batsheers

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Heers kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Batsheers hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Batsheers?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Batsheers. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Batsheers heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Batsheers

De waterhardheid van het water in Batsheers is 20,72 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-batsheers-3870

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Batsheers reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Batsheers.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €1875 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Batsheers.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektronische waterontharderC.a. €960
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €110 p/jaar
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Batsheers?
De hardheid in Batsheers bedraagt 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Batsheers.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie