Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rukkelingen-Loon

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Rukkelingen-Loon leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Rukkelingen-Loon.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Rukkelingen-LoonTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Rukkelingen-Loon

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Heers werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Rukkelingen-Loon was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rukkelingen-Loon?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Rukkelingen-Loon. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rukkelingen-Loon heeft een geschatte waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Rukkelingen-Loon

De waterhardheid van het leidingwater in Rukkelingen-Loon is 20,72 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rukkelingen-loon-3870

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Kube 6

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rukkelingen-Loon verklein je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rukkelingen-Loon.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €820, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Rukkelingen-Loon.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €135 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Rukkelingen-Loon?
De hardheid van het water in Rukkelingen-Loon komt uit op ong. 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rukkelingen-Loon.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie