Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veulen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Veulen zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 20,72 dH in Veulen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid VeulenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Veulen

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel Vlamingen nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Heers zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Veulen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veulen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Veulen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Veulen kent een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Veulen

De waterhardheid van het drinkwater in Veulen is om en nabij de 20,72 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-veulen-3870

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Veulen minimaliseer je de dH waarde van 20,72 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veulen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot meer dan €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €680, excl. installatie. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1650 en €1825 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Veulen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektrische waterontharderRond de €1070
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €125 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Veulen?
De hardheid van het water in Veulen is gemiddeld 20,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veulen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie