Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Klein-Gelmen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Klein-Gelmen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 20,72 dH in Klein-Gelmen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Klein-GelmenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Klein-Gelmen

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Vlamingen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Heers zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Klein-Gelmen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Klein-Gelmen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Klein-Gelmen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Klein-Gelmen kent een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Klein-Gelmen

De waterhardheid van het water in Klein-Gelmen ligt op ong. 20,72 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-klein-gelmen-3870

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klein-Gelmen reduceer je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Klein-Gelmen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €840, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1325 en €1925 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Klein-Gelmen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1210
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €145 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Klein-Gelmen?
De hardheid van het leidingwater in Klein-Gelmen is circa 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Klein-Gelmen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie