Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opheers

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Opheers resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 20,72 dH in Opheers.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OpheersWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Opheers

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer Vlamingen installeren een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Heers werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Opheers gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opheers?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Opheers. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Opheers heeft een waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Opheers

De waterhardheid van het leidingwater in Opheers is 20,72 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opheers-3870

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opheers verklein je de dH waarde van 20,72 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Opheers.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €830, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2200 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Opheers.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Tabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €100 per 12 maanden
MontagekostenRond de €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Opheers?
De hardheid van het kraanwater in Opheers is gemiddeld 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Opheers.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie