Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwerkerken

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,28 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Nieuwerkerken maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je handige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 21,28 dH in Nieuwerkerken.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NieuwerkerkenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode3850
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwerkerken

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een handige waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Nieuwerkerken werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Nieuwerkerken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwerkerken?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nieuwerkerken. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwerkerken kent een waterhardheid van 21,28. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuwerkerken

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwerkerken bedraagt circa 21,28 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwerkerken-3850

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Judo Biosoft-C
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Bayard Tenera 22
 • Delta Escalda

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwerkerken verklein je de dH waarde van 21,28 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuwerkerken.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1150 en €1700 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nieuwerkerken.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1200
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €160 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €200
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nieuwerkerken?
De waterhardheid in Nieuwerkerken is grofweg 21,28 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwerkerken.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie