Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Horpmaal

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Horpmaal maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je bruikbare informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Horpmaal.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere glascorrosie en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HorpmaalHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Horpmaal

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Heers kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Horpmaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Horpmaal?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Horpmaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Horpmaal heeft een gemeten waterhardheid van 20,72. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Horpmaal

De waterhardheid van het drinkwater in Horpmaal is ongeveer 20,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-horpmaal-3870

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Horpmaal minimaliseer je de dH waarde van 20,72 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Horpmaal.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €710, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1750 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Horpmaal.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Elektronische waterontharderRond de €1150
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €135 per beurt
InstallatiekostenC.a. €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Horpmaal?
De waterhardheid in Horpmaal ligt op 20,72 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Horpmaal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie