Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vechmaal

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vechmaal zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 20,72 dH in Vechmaal.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid VechmaalWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vechmaal

Heb je last van een erg droge huid of strepen op je ruiten? Steeds meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In de gemeente Heers zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vechmaal heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Vechmaal?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Vechmaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vechmaal ontvangt een waterhardheid van 20,72. Dat betekent Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vechmaal

De waterhardheid van het water in Vechmaal is 20,72 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vechmaal-3870

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vechmaal voer je de dH waarde terug van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vechmaal.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €800, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1925 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Vechmaal.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1100
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €145 per jaar
PlaatsingVanaf €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Vechmaal?
De hardheid in Vechmaal is ongeveer 20,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vechmaal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie