Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gutshoven

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Gutshoven zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Gutshoven.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GutshovenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeers
Postcode3870
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gutshoven

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Heers werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Gutshoven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gutshoven?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gutshoven. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Gutshoven heeft een geschatte waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gutshoven

De waterhardheid van het drinkwater in Gutshoven bedraagt circa 20,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gutshoven-3870

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gutshoven voer je de dH waarde terug van 20,72 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Gutshoven.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Gutshoven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektronische waterontharderCirca €1150
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenVanaf €95 op jaarbasis
MontageCirca €240
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Gutshoven?
De waterhardheid in Gutshoven is gemiddeld 20,72 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gutshoven.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie