Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gent

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,96 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Gent zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Gent.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid GentWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9000
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5450 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gent

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Gent opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Gent hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gent?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gent. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gent ontvangt een waterhardheid van 8,96. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gent

De waterhardheid van het leidingwater in Gent is 8,96 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-gent-9000

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gent reduceert je de dH waarde van 8,96 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gent.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €110 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1300 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Gent.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektronisch)Circa €1050
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 per beurt
InstallatieV.a €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Gent?
De hardheid van het kraanwater in Gent is om en nabij de 8,96 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gent.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie