Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ledeberg

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,96 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Ledeberg leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,96 dH in Ledeberg.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LedebergHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9050
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ledeberg

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Gent zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ledeberg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ledeberg?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ledeberg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ledeberg ontvangt een waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ledeberg

De waterhardheid van het drinkwater in Ledeberg bedraagt circa 8,96 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-ledeberg-9050

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ledeberg reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ledeberg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €800, excl. installatie. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1625 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Ledeberg.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Mechanische waterontharderVanaf €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €990
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €145 op jaarbasis
MontagekostenRond de €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Ledeberg?
De waterhardheid in Ledeberg is om en nabij de 8,96 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ledeberg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie