Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gentbrugge

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,96 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Gentbrugge heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,96 dH in Gentbrugge.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid GentbruggeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9050
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gentbrugge

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer huishoudens kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Gent zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Gentbrugge heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gentbrugge?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Gentbrugge. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gentbrugge kent een waterhardheid van 8,96. Definitie: Normaal water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Gentbrugge

De waterhardheid van het leidingwater in Gentbrugge ligt op ong. 8,96 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gentbrugge-9050

Bekende modellen en merken

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gentbrugge verlaag je de dH waarde van 8,96 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gentbrugge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten vanaf €660, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2075 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Gentbrugge.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektrische waterontharderCirca €1190
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €140 (jaarbasis)
MontageV.a €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Gentbrugge?
De hardheid van het leidingwater in Gentbrugge is doorgaans 8,96 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gentbrugge.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie