Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Desteldonk

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Desteldonk heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,96 dH in Desteldonk.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DesteldonkTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9042
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Desteldonk

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer mensen installeren een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Gent vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Desteldonk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Desteldonk?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Desteldonk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Desteldonk kent een waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Desteldonk

De waterhardheid van het drinkwater in Desteldonk is om en nabij de 8,96 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-desteldonk-9042

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Desteldonk verklein je de dH waarde van 8,96 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Desteldonk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2200 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Desteldonk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €970
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €85 per 12 maanden
InstallatieV.a €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Desteldonk?
De hardheid van het water in Desteldonk is circa 8,96 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Desteldonk.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie