Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Drongen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,96 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Drongen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je praktische info over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 8,96 dH in Drongen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €205 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid DrongenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9031
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Drongen

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel of bittere smakende thee? Flink wat Vlamingen bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Gent zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Drongen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Drongen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Drongen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Drongen kent een waterhardheid van 8,96. Dit houdt in Normaal water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Drongen

De waterhardheid van het drinkwater in Drongen ligt op ong. 8,96 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-drongen-9031

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25
 • Delta Onega

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drongen reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Drongen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1250 en €2025 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Drongen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Tabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Drongen?
De waterhardheid in Drongen is om en nabij de 8,96 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Drongen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie