Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wervik

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wervik heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Wervik.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WervikTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWervik
Postcode8940
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wervik

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer woningeigenaren bestellen een handige waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Wervik werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wervik was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wervik?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wervik. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wervik heeft een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wervik

De waterhardheid van het drinkwater in Wervik is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wervik-8940

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Euro Twin 14

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wervik reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wervik.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1275 en €1725 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Wervik.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €135 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Wervik?
De hardheid van het water in Wervik is grofweg 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wervik.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie