Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Denijs-Westrem

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,96 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Denijs-Westrem zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 8,96 dH in Sint-Denijs-Westrem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-Denijs-WestremTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9051
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Denijs-Westrem

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Gent opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Denijs-Westrem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Denijs-Westrem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Denijs-Westrem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Denijs-Westrem heeft een waterhardheid van 8,96. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Denijs-Westrem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Denijs-Westrem is 8,96 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-denijs-westrem-9051

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Denijs-Westrem reduceert je de dH waarde van 8,96 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Denijs-Westrem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €700, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Denijs-Westrem.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €950
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €85 (jaarbasis)
InstallatieCirca €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Denijs-Westrem?
De waterhardheid in Sint-Denijs-Westrem ligt rond de 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Denijs-Westrem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie