Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poperinge

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Poperinge leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Poperinge.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid PoperingeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8970
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Poperinge

Heb je in huis last van een erg droge huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Poperinge zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Poperinge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Poperinge?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Poperinge. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Poperinge heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Poperinge

De waterhardheid van het water in Poperinge is 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-poperinge-8970

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • SoluCalc SoluCalc
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Poperinge minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Poperinge.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2100 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Poperinge.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderVanaf €920
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €125 per 12 maanden
InstallatieC.a. €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Poperinge?
De hardheid in Poperinge is gemiddeld 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poperinge.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie