Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heuvelland

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Heuvelland maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Heuvelland.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HeuvellandHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8950
Gem. Gasverbruik M33.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5250 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heuvelland

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer mensen bestellen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Heuvelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Heuvelland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heuvelland?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heuvelland. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heuvelland zit met een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heuvelland

De waterhardheid van het drinkwater in Heuvelland bedraagt ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heuvelland-8950

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Sava
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Euro Twin 20

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heuvelland verklein je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heuvelland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €820, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1750 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Heuvelland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektronische waterontharderV.a €1010
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Heuvelland?
De waterhardheid in Heuvelland is doorgaans 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heuvelland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie