Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wondelgem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,96 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Wondelgem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 8,96 dH in Wondelgem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WondelgemHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9032
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wondelgem

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Gent kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wondelgem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wondelgem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wondelgem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wondelgem heeft een waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Wondelgem

De waterhardheid van het leidingwater in Wondelgem bedraagt circa 8,96 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wondelgem-9032

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wondelgem reduceert je de dH waarde van 8,96 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wondelgem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot meer dan €2100 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €650, excl. installatie. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €2100 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Wondelgem.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektronisch)V.a €1170
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €110 per beurt
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wondelgem?
De hardheid van het leidingwater in Wondelgem bedraagt 8,96 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wondelgem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie