Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostakker

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oostakker leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,96 dH in Oostakker.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €285 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OostakkerZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9041
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostakker

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Gent zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Oostakker hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostakker?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oostakker. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oostakker heeft een gemeten waterhardheid van 8,96. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Oostakker

De waterhardheid van het drinkwater in Oostakker bedraagt circa 8,96 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oostakker-9041

Vaak gekozen modellen

 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostakker minimaliseer je de dH waarde van 8,96 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostakker.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2175 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Oostakker.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €125 per 12 maanden
PlaatsingV.a €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostakker?
De hardheid van het leidingwater in Oostakker is circa 8,96 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostakker.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie