Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mariakerke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mariakerke resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,96 dH in Mariakerke.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MariakerkeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9030
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mariakerke

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de mensen installeren een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Gent zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Mariakerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariakerke?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mariakerke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mariakerke zit met een waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Mariakerke

De waterhardheid van het drinkwater in Mariakerke bedraagt ongeveer 8,96 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-mariakerke-9030

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Mariakerke reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mariakerke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1875 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Mariakerke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos snel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1050
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudVanaf €120 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Mariakerke?
De hardheid van het kraanwater in Mariakerke is doorgaans 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Mariakerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie