Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mesen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Mesen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je waardevolle info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Mesen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als huidirritaties en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MesenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMesen
Postcode8957
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Mesen

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of aanslag op servies? Steeds meer woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Mesen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Mesen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Mesen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Mesen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Mesen heeft een geschatte waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Mesen

De waterhardheid van het water in Mesen is om en nabij de 11,20 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-mesen-8957

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Euro Twin 25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Mesen reduceer je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Mesen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1275 en €2050 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Mesen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €120 per jaar
InstallatiekostenV.a €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Mesen?
De hardheid van het kraanwater in Mesen is gemiddeld 11,20 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mesen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie