Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Kruis-Winkel

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,96 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Kruis-Winkel zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,96 dH in Sint-Kruis-Winkel.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €225 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Kruis-WinkelWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9042
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Kruis-Winkel

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Gent werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Kruis-Winkel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Kruis-Winkel?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Kruis-Winkel. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Kruis-Winkel heeft een gemeten waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Kruis-Winkel

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Kruis-Winkel is ongeveer 8,96 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-kruis-winkel-9042

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Kruis-Winkel voer je de dH waarde terug van 8,96 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Kruis-Winkel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Kruis-Winkel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderV.a €920
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Kruis-Winkel?
De waterhardheid in Sint-Kruis-Winkel is circa 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Kruis-Winkel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie