Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zwijnaarde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,96 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zwijnaarde resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Zwijnaarde.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ZwijnaardeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9052
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zwijnaarde

Heb je last van verstopte leidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer mensen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Gent vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zwijnaarde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwijnaarde?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zwijnaarde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zwijnaarde heeft een waterhardheid van 8,96. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zwijnaarde

De waterhardheid van het water in Zwijnaarde is ongeveer 8,96 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zwijnaarde-9052

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwijnaarde minimaliseer je de dH waarde van 8,96 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwijnaarde.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €830, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2125 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Zwijnaarde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Waterontharder (elektronisch)V.a €1080
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 p/jaar
MontageVanaf €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Zwijnaarde?
De hardheid van het water in Zwijnaarde is om en nabij de 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zwijnaarde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie