Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Amandsberg

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,96 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Amandsberg maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je nuttige info info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 8,96 dH in Sint-Amandsberg.
 • Dit is de oorsprong van situaties als bittere thee en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-AmandsbergTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9040
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Amandsberg

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of te veel schoonmaken? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Gent opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Amandsberg heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Amandsberg?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Amandsberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Amandsberg heeft een gemeten waterhardheid van 8,96. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Amandsberg

De waterhardheid van het water in Sint-Amandsberg is ongeveer 8,96 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-amandsberg-9040

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Amandsberg reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Amandsberg.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen starten bij €670, excl. installatie. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €1725 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Amandsberg.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €910
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudRond de €85 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €270
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Amandsberg?
De hardheid van het water in Sint-Amandsberg is gemiddeld 8,96 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Amandsberg.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie