Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Afsnee

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Afsnee zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je praktische info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Afsnee.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid AfsneeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9051
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Afsnee

Heb je last van irritaties aan de huid en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal mensen nemen een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Gent werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Afsnee was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Afsnee?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Afsnee. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Afsnee heeft een waterhardheid van 8,96. Dit houdt in Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, minder last van een droge huid en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Afsnee

De waterhardheid van het leidingwater in Afsnee is 8,96 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-afsnee-9051

Veel gekozen merken

 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Afsnee voer je de dH waarde terug van 8,96 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Afsnee.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1650 en €1700 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Afsnee.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1070
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €110 op jaarbasis
MontageCirca €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Afsnee?
De hardheid van het leidingwater in Afsnee is ongeveer 8,96 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Afsnee.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie