Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Denekamp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Denekamp zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.80 dH in Denekamp.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DenekampHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Denekamp

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of onnodig veel schoonmaken? Veel huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Dinkelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Denekamp hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Denekamp?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Denekamp. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Denekamp heeft een gemeten waterhardheid van 6.80. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Denekamp

De waterhardheid van het water in Denekamp is om en nabij de 6.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-denekamp-7591

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Denekamp voer je de dH waarde terug van 6.80 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Denekamp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Denekamp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektronische waterontharderBegint bij €970
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €80 p/jaar
PlaatsingV.a €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Denekamp?
De hardheid van het leidingwater in Denekamp is doorgaans 6.80 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Denekamp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie