Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ootmarsum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ootmarsum heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.80 dH in Ootmarsum.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OotmarsumHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ootmarsum

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Dinkelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ootmarsum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ootmarsum?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ootmarsum. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ootmarsum zit met een waterhardheid van 6.80. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ootmarsum

De waterhardheid van het leidingwater in Ootmarsum bedraagt ongeveer 6.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ootmarsum-7631

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Puricom Stratos HE15
 • Bayard Ecosoft 15
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ootmarsum voer je de dH waarde terug van 6.80 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ootmarsum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2000 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Ootmarsum.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €125
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1010
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 per jaar
InstallatieC.a. €240
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ootmarsum?
De hardheid van het kraanwater in Ootmarsum schatten we op 6.80 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ootmarsum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie