Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Agelo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Agelo resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.80 dH in Agelo.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalkaanslag en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €200 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AgeloHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Agelo

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Dinkelland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Agelo heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Agelo?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Agelo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Agelo heeft een waterhardheid van 6.80. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Agelo

De waterhardheid van het drinkwater in Agelo bedraagt ongeveer 6.80 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-agelo-7636

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Euro Combi compact 25
 • Watergenius HWS 2500
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Erie Softline Eco15

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Agelo verklein je de dH waarde van 6.80 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Agelo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €840 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1350 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de actuele kosten van een waterontharder in Agelo.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Elektronische waterontharderVanaf €940
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €130 p/jaar
MontagekostenV.a €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Agelo?
De hardheid van het water in Agelo is ongeveer 6.80 dH. De waarde in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Agelo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie