Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lattrop-Breklenkamp

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Lattrop-Breklenkamp heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.80 dH in Lattrop-Breklenkamp.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Lattrop-BreklenkampHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lattrop-Breklenkamp

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Dinkelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Lattrop-Breklenkamp wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lattrop-Breklenkamp?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lattrop-Breklenkamp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lattrop-Breklenkamp ontvangt een waterhardheid van 6.80. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lattrop-Breklenkamp

De waterhardheid van het water in Lattrop-Breklenkamp ligt op ong. 6.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lattrop-breklenkamp-7635

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 8
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Judo Quicksoft Duo
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lattrop-Breklenkamp voer je de dH waarde terug van 6.80 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lattrop-Breklenkamp.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Lattrop-Breklenkamp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €900
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €100 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lattrop-Breklenkamp?
De waterhardheid in Lattrop-Breklenkamp is gemiddeld 6.80 dH. De meting in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lattrop-Breklenkamp.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie