Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rossum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Rossum maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.80 dH in Rossum.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid RossumFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rossum

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en bittere smakende thee? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Dinkelland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Rossum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Rossum?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rossum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Rossum ontvangt een waterhardheid van 6.80. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Rossum

De waterhardheid van het leidingwater in Rossum is ongeveer 6.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-rossum-7596

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Delta Domela
 • Kinetico Essential 17
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rossum minimaliseer je de dH waarde van 6.80 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rossum.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €690, excl. installatie. Een goed systeem zit ergens tussen de €1525 en €1875 incl. installatie. In het volgende schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Rossum.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Elektrische waterontharderVanaf €1070
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €95 per 12 maanden
MontageC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Rossum?
De hardheid van het leidingwater in Rossum is ongeveer 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rossum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie