Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Saasveld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Saasveld maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.80 dH in Saasveld.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SaasveldFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Saasveld

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en veel schoonmaakwerk? Meer en meer woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Dinkelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Saasveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Saasveld?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Saasveld. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Saasveld heeft een geschatte waterhardheid van 6.80. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Saasveld

De waterhardheid van het leidingwater in Saasveld is 6.80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-saasveld-7597

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Erie IQsoft Eco18
 • Kinetico Sumo 2
 • Hattem BLU B65
 • Bayard Minima

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Saasveld reduceert je de dH waarde van 6.80 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Saasveld.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €750, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €1775 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Saasveld.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Mechanische waterontharderCirca €660
Waterontharder (elektrisch)V.a €950
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €130 p/jaar
InstallatieBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Saasveld?
De hardheid in Saasveld ligt op 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Saasveld.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie