Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud Ootmarsum

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Oud Ootmarsum resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.80 dH in Oud Ootmarsum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Oud OotmarsumTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oud Ootmarsum

Wil jij ook af van een droge huid of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen bestellen een goede waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Dinkelland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Oud Ootmarsum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oud Ootmarsum?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oud Ootmarsum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oud Ootmarsum kent een waterhardheid van 6.80. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oud Ootmarsum

De waterhardheid van het leidingwater in Oud Ootmarsum bedraagt ongeveer 6.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-ootmarsum-7637

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 16
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • AEG 22 L
 • Bayard Tenera 14
 • Kinetico Essential 8

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oud Ootmarsum verlaag je de dH waarde van 6.80 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oud Ootmarsum.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oud Ootmarsum.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per beurt
InstallatieC.a. €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oud Ootmarsum?
De waterhardheid in Oud Ootmarsum is doorgaans 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oud Ootmarsum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie