Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weerselo

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Weerselo maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je handige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.80 dH in Weerselo.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WeerseloHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Weerselo

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel mensen plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Dinkelland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Weerselo heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Weerselo?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Weerselo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Weerselo heeft een geschatte waterhardheid van 6.80. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Weerselo

De waterhardheid van het drinkwater in Weerselo is 6.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-weerselo-7595

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Watercompany Softflow 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Watergenius HWS 2500
 • AquaCombi AquaCell

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weerselo verklein je de dH waarde van 6.80 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Weerselo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €1700 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Weerselo.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektrische waterontharderCirca €1050
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €140 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €230
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Weerselo?
De waterhardheid in Weerselo is ongeveer 6.80 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Weerselo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie