Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Deurningen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Deurningen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.80 dH in Deurningen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DeurningenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Deurningen

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en te veel schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Dinkelland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Deurningen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Deurningen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Deurningen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Deurningen ontvangt een waterhardheid van 6.80. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Deurningen

De waterhardheid van het drinkwater in Deurningen ligt op ong. 6.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-deurningen-7562

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Electric GXOF27KE
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deurningen reduceer je de dH waarde van 6.80 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Deurningen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Deurningen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderCirca €710
Elektronische waterontharderCirca €930
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €130 p/jaar
MontageCirca €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Deurningen?
De hardheid van het water in Deurningen is gemiddeld 6.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Deurningen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie