Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tilligte

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Tilligte maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.80 dH in Tilligte.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid TilligteHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Tilligte

Wil jij ook af van huidirritaties en/of strepen op de ramen? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Dinkelland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tilligte wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tilligte?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tilligte. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tilligte zit met een waterhardheid van 6.80. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tilligte

De waterhardheid van het drinkwater in Tilligte is 6.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-tilligte-7634

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Kinetico Ergo 18
 • General electric GE-45HF
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Judo Quicksoft-C

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tilligte voer je de dH waarde terug van 6.80 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tilligte.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1775 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Tilligte.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1110
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €150 per jaar
PlaatsingskostenRond de €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Tilligte?
De waterhardheid in Tilligte komt uit op ong. 6.80 dH. De waarde in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tilligte.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie