Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nutter

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nutter leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.80 dH in Nutter.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid NutterHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
Gem. Gasverbruik M31890 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35900 kWh
Gem. Waterhardheid6.80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nutter

Heb jij genoeg van huidirritaties of water met een vreemde smaak? Meer en meer huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Dinkelland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nutter hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Nutter?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nutter. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nutter kent een waterhardheid van 6.80. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nutter

De waterhardheid van het drinkwater in Nutter ligt op ong. 6.80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,37 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nutter-7638

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense Seduction 22
 • Delta Rusela
 • Culligan Global Cabinet
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nutter minimaliseer je de dH waarde van 6.80 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nutter.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €810 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Nutter.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €120 (jaarbasis)
MontageC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nutter?
De waterhardheid in Nutter bedraagt 6.80 dH. De meting in de provincie Overijssel komt uit op ongeveer 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nutter.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie