Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortessem

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Kortessem zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 16,80 dH in Kortessem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KortessemHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3720
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kortessem

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en strepen op je ruiten? Veel Belgen installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Kortessem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kortessem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Kortessem?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kortessem. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kortessem ontvangt een waterhardheid van 16,80. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kortessem

De waterhardheid van het leidingwater in Kortessem is ongeveer 16,80 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kortessem-3720

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Hattem BLU B65
 • Kinetico Premier Maxi
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Culligan Global Cabinet

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kortessem verlaag je de dH waarde van 16,80 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kortessem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €700, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1450 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kortessem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderRond de €1090
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €125 per jaar
MontageVanaf €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Kortessem?
De hardheid van het water in Kortessem is gemiddeld 16,80 dH. De waarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kortessem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie