Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rosmeer

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Rosmeer resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Rosmeer.
 • Dit is de oorsprong van onder andere bittere thee koffie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RosmeerHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Rosmeer

Ben jij ook klaar met een droge huid en bittere smakende thee? Flink wat huishoudens nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Bilzen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rosmeer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rosmeer?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Rosmeer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rosmeer kent een waterhardheid van 19,04. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rosmeer

De waterhardheid van het drinkwater in Rosmeer is om en nabij de 19,04 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rosmeer-3740

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rosmeer reduceert je de dH waarde van 19,04 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rosmeer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1300 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Rosmeer.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €920
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per jaar
InstallatiekostenCirca €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Rosmeer?
De hardheid van het water in Rosmeer schatten we op 19,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rosmeer.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie