Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoeselt

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 18,48 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Hoeselt maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 18,48 dH in Hoeselt.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HoeseltHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoeselt

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en veel schoonmaakproducten nodig? Steeds meer mensen installeren een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Hoeselt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hoeselt heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hoeselt?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Hoeselt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoeselt zit met een waterhardheid van 18,48. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hoeselt

De waterhardheid van het leidingwater in Hoeselt bedraagt ongeveer 18,48 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoeselt-3730

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Kinetico Sumo 1
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Atlantis AT210
 • Culligan Medallist 910

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hoeselt reduceer je de dH waarde van 18,48 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoeselt.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €810, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Hoeselt.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektronisch)V.a €1060
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudC.a. €135 per jaar
PlaatsingCirca €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hoeselt?
De hardheid van het water in Hoeselt is om en nabij de 18,48 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoeselt.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie