Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hees

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Hees maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 19,04 dH in Hees.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HeesHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hees

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Bilzen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hees hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hees?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Hees. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hees kent een waterhardheid van 19,04. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hees

De waterhardheid van het leidingwater in Hees is ongeveer 19,04 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hees-3740

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hees reduceert je de dH waarde van 19,04 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hees.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1900 incl. installatie. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hees.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektronische waterontharderVanaf €1140
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €105 (jaarbasis)
InstallatieCirca €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hees?
De waterhardheid in Hees is plus minus 19,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hees.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie