Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Munsterbilzen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,04 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Munsterbilzen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Munsterbilzen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MunsterbilzenTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Munsterbilzen

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Bilzen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Munsterbilzen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Munsterbilzen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Munsterbilzen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Munsterbilzen heeft een waterhardheid van 19,04. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Munsterbilzen

De waterhardheid van het water in Munsterbilzen is 19,04 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-munsterbilzen-3740

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Munsterbilzen verklein je de dH waarde van 19,04 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Munsterbilzen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1450 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €1875 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Munsterbilzen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1020
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 per beurt
MontagekostenC.a. €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Munsterbilzen?
De hardheid in Munsterbilzen bedraagt 19,04 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Munsterbilzen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie