Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herstappe

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Herstappe heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je uitgebreide info aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Herstappe.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HerstappeWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHerstappe
Postcode3717
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Herstappe

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huishoudens plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Herstappe opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Herstappe was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Herstappe?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Herstappe. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Herstappe ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Herstappe

De waterhardheid van het water in Herstappe bedraagt circa 22,40 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-herstappe-3717

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Century CWS 100V/UF

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Herstappe verklein je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Herstappe.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €760 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2200 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Herstappe.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en direct merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1090
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €120 per beurt
PlaatsingCirca €160
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Herstappe?
De hardheid in Herstappe is grofweg 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Herstappe.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie