Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grote-Spouwen

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Grote-Spouwen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,04 dH in Grote-Spouwen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Grote-SpouwenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Grote-Spouwen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Bilzen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Grote-Spouwen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Grote-Spouwen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Grote-Spouwen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Grote-Spouwen zit met een waterhardheid van 19,04. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Grote-Spouwen

De waterhardheid van het leidingwater in Grote-Spouwen is om en nabij de 19,04 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-grote-spouwen-3740

Populaire merken en modellen

 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck

Zo werkt een waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Grote-Spouwen reduceert je de dH waarde van 19,04 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Grote-Spouwen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Grote-Spouwen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektrische waterontharderVanaf €1200
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per beurt
PlaatsingskostenRond de €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Grote-Spouwen?
De hardheid van het water in Grote-Spouwen is om en nabij de 19,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grote-Spouwen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie