Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kleine-Spouwen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 19,04 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Kleine-Spouwen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,04 dH in Kleine-Spouwen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Kleine-SpouwenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kleine-Spouwen

Heb je in huis last van verstopte leidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Bilzen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kleine-Spouwen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kleine-Spouwen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kleine-Spouwen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kleine-Spouwen zit met een waterhardheid van 19,04. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Kleine-Spouwen

De waterhardheid van het leidingwater in Kleine-Spouwen is 19,04 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kleine-spouwen-3740

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kleine-Spouwen verlaag je de dH waarde van 19,04 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kleine-Spouwen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €760, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1800 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kleine-Spouwen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Tabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €120 per beurt
InstallatieV.a €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kleine-Spouwen?
De waterhardheid in Kleine-Spouwen is om en nabij de 19,04 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kleine-Spouwen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie