Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eigenbilzen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Eigenbilzen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,04 dH in Eigenbilzen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EigenbilzenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Eigenbilzen

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Belgen installeren een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Bilzen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Eigenbilzen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Eigenbilzen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Eigenbilzen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eigenbilzen heeft een waterhardheid van 19,04. Dat betekent Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eigenbilzen

De waterhardheid van het drinkwater in Eigenbilzen is ongeveer 19,04 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eigenbilzen-3740

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eigenbilzen verklein je de dH waarde van 19,04 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eigenbilzen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €750, exclusief installatiekosten. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Eigenbilzen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderVanaf €650
Elektrische waterontharderRond de €1000
Onthardingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €90 op jaarbasis
InstallatieRond de €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Eigenbilzen?
De waterhardheid in Eigenbilzen schatten we op 19,04 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eigenbilzen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie